Haber

Bakan Özer: “Bakanlık olarak Sof Kumaş’ın yurt dışına ihracatı ile ilgili her türlü girişimi yapacağız”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bakanlık olarak koltuk kumaşının üretilmesi, yenilikçi yaklaşımlarla geliştirilmesi ve en önemlisi yurt dışına ihraç edilmesi ile ilgili her türlü girişimi üstleneceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, özgün bir malzeme olan ve yünden elde edilen sof kumaşını ticari, ekonomik, tarımsal ve sosyolojik olarak gündeme getirmek, hatırlatmak, prestij kazandırmak ve yeniden canlandırmak amacıyla düzenlenen Ankara Sof Çalıştayı’na katıldı. Ankara Ankara keçisi. Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yılki hedeflerinde ulaşılan nokta sayılarını da her Pazartesi sabahı güncellediklerini belirterek, bakanlığın bu hedefleri birer birer aştığını belirtti.

Burada bir konuşma yapan Bakan Özer, bakanlık olarak öncelikli hedeflerinin 3 bin anaokulu yapmak olduğunu belirterek, “Hedefimiz okul öncesi eğitimde okullaşma oranını OECD ortalamasına getirmekti. eğitimde fırsat eşitliği.Bugün itibariyle 5.541 anaokulunu ülkemiz çocuklarına kazandırdık.Yapılan mevcut yatırımlarla 2022 yılı sonunda bu kapasitenin 6 bini aşacağına inanıyorum.Bu bir devrimdir.”

“160 milyon faydalı kaynağı tüm öğrencilerimizle buluşturduk”

Bir diğer hedeflerinin de mesleki eğitim merkezlerinde 1 milyon çırağa ulaşmak olduğunu anlatan Özer, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımız 1 milyon çırak kalfa açıkladığında tüm Türkiye’de 159 bin çırak kalfa vardı. Bugün itibarıyla 1 milyon 110 bine ulaştık. 2022 yılı bitmeden bu hedefimizi tamamladık. “2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla tüm eğitim kademelerine yardımcı kaynak dağıtarak 100 milyon yardımcı kaynağı çocuklarımızla buluşturacağız. Bugün itibariyle 160 milyon yardımcı kaynağı tüm öğrencilerimizle buluşturduk. Buradaki hedefimize ulaşırken yüzde elliyi aştık. Kütüphanesiz okul kalmasın diye birebir.” “Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde bir proje başlattık. 2021’de kütüphanesi olmayan bütün okullara kütüphane yaptık. Ama 2022’de hedef koyduk, kütüphanelerin içeriğini 28 milyon kitaptan 100 milyona çıkaracağız dedik. Bugün itibariyle 105 yüz beş milyon kitaba ulaştık.”

“Bakanlık olarak Sof Kumaşlarının yurtdışına ihracatı ile ilgili her türlü girişimi üstleneceğiz”

Bakanlığın yeni yaklaşımlarıyla, mesleki eğitimin işgücü piyasasıyla dinamik bir şekilde iç içe geçmesi, sadece insan kaynakları değil, üretim ve fikri mülkiyet çalışmalarının da yaygın bir biçimde yürütülebilmesi açısından da hareket ettiğini vurgulayan Bakanlık; Şepik kumaşta yaptıysak Sof Kumaşta da aynı mekanizmayı takip ederek üretim, yenilikçi yaklaşımlarla geliştirme ve en değerlisi yurtdışına ihracat konusunda bakanlık olarak her türlü girişimi üstleneceğiz.

“Her köy okulunda halk eğitim merkezi kurduk”

Bakan Özer, üretimin ekonomiye yansıtılması amacıyla köy yaşam merkezlerinin kurulduğunu bildirdi.

“Her köy okuluna bir halk eğitim merkezi kurduk. O köyde yaşayan vatandaşlarımızın tarım, hayvancılık ve günlük yaşam becerileri konusunda istedikleri her türlü eğitimi kasabaya gelmeden, köylerinden almalarını istedik. şehre geliyor.Şu ana kadar 2.000 köy yaşam merkezimiz, 147 bin vatandaşımız eğitim gördü.Daha önce oralarda hizmet olmadığı için sıfırdı.İşte bugün koltuk kumaşı ile ilgili yapmak istediğim amaç bu. merkez kurmak, köy yaşam merkezi kurmak, orada keçi yetiştirmek, yetiştirilmesini sağlamak, tüm bu süreçlerin mesleki eğitim genel müdürlüğüne bağlı olarak takibini yapmak” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı.”

Çalıştaya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran katıldı. Çalıştay, Bakan Özer’in konuşmasının ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu