Haber

Darbe Sonrası Fransa, Nijer’de İhlal Suçlamalarıyla Karşı Karşıya

26 Temmuz’da Nijer’de darbe yapan askeri cunta, Fransa’yı ülkeyi istikrarsızlaştırmakla suçladı ve Fransa’nın Nijer havaalanını ihlal ettiğini açıkladı.

Ulusal İç Savunma Kurulu (CNSP) Sözcüsü Albay Amadou Abdramane tarafından okunan açıklamada, sabah saatlerinde Tillaberi bölgesine bağlı Samira ilçesi yakınlarında Nijer ordusuna ait bir mevziye saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, saldırının Haziran ayında Fransa tarafından serbest bırakılan teröristler tarafından planlandığı iddia edilerek Fransa Nijer’de istikrarı bozmakla suçlandı.

Öte yandan açıklamada, Çad’ın başkenti Enjamine’den kalkan bir Fransız uçağının sabah saatlerinde Nijer havalimanını ihlal ettiği de kaydedildi.

Açıklamada, bu gelişmeler ışığında ordu içinde alarm seviyesinin yükseltildiği de vurgulandı.

Nijer havaalanı, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) olası bir saldırısı ihtimaline karşı 6 Ağustos’ta bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı.

Nijer’de darbe

Nijer’de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına bağlı unsurlar tarafından gözaltına alındı ​​ve o akşam ordu, yönetimi ele geçirdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz’da Ulusal Vatanı Koruma Kurulu (CNSP) olarak adlandırılan cuntanın liderliğini üstlendi ve geçiş hükümetinin başına geçti.

haber-eyupsultan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nakliyat
Başa dön tuşu