Haber

Hollanda mahkemesi, hükümetin “aile birleşimi” konusundaki kısıtlamasını hukuka aykırı buldu

Hollanda’da mahkeme, göçmenlerin sistematik olmayan bir şekilde yoğunlaşmasını önlemek amacıyla mültecilerin ailelerini Hollanda’ya getirebilecekleri “aile birleşimi” uygulamasının askıya alınmasını Hollanda ve Avrupa Birliği (AB) yasalarına aykırı buldu.

Haarlem kentindeki mahkemeden yapılan yazılı açıklamada, hükümetin “aile birleşimini” askıya almasının Hollanda Yabancılar Yasası’na ve AB Aile Birleşimi direktifindeki iki maddeye aykırı olduğu bildirildi.

Suriyeli Fakhria Al Mullaabid’in eşi ve altı çocuğunu Hollanda’ya getirmek için açtığı davada mahkeme, hükümetin kısıtlamasının “hukuki dayanaktan yoksun” olduğunu söyledi.

Açıklamada, hükümetin göç yoğunluğuyla mücadelesinde çocukların ve “aile birliğinin çıkarlarının” ön plana çıktığı belirtildi.

Mahkemenin, Al Mullaabid’in Sudan’da yaşayan aile bireylerinin Hollanda’ya gelebilmesi için Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu’na (IND) gerekli vize işlemlerini başlatma talimatı verdiği kaydedildi.

IND’nin kararına göre Al Mullaabid, ailesini Hollanda’ya getirmek için 26 Nisan 2023’e kadar beklemek zorunda kaldı.

Karar memnuniyetle karşılandı

Hükümetin düzensiz göçmen yoğunluğuyla mücadele için aldığı önlemleri eleştiren birçok siyasetçi kararı memnuniyetle karşılarken, Hollanda Göçmenlik Hukukçuları ve Avukatları Derneği Başkanı Wil Eikelboom Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Hükümet için büyük başarısızlık, mahkeme insanı korudu. Haklar.” terimini kullandı.

Eikelboom, “Herkesin Ağustos kısıtlamalarının yasa dışı olduğunu söylemesine rağmen hükümet kısıtlamaları uyguladı” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Eikelboom, kararın ardından söz konusu kararın tek dosyada verilmesi nedeniyle hükümetin ya uygulamayı sonlandıracağını ya da kısıtlamaya devam edeceğini vurgulayarak, başvurunun devam etmesi halinde çok sayıda kişinin mahkemeye gidebileceği uyarısında bulundu.

Hollandalı mülteci derneği Vluchtelingenwerkten kararla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Hükümetin aile birleşimini askıya almasının sürdürülemeyeceği görülmüştür.” Sözleri kullanılırken, hükümetin Danıştay’ın denetimi dışında kritik derecede sıkıntılı politikalar uygulaması nedeniyle çok sayıda kişinin mağdur edildiğine dikkat çekildi.

Hükümet mülteciler için kalacak yer bulmakta zorlanıyor

Hükümet, iltica merkezlerindeki yer sıkıntısı ve belediyelerin mültecilere barınma sağlamaması üzerine Ağustos 2022’de bir dizi kısıtlama uygularken, mültecilerin uygun barınma bulamaması durumunda “aile birleşimi” uygulamasını kalıcı olarak durdurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu