Yaşam

Osmanlı Dünyasında Diplomasi ve Siyaset kitabından tarihsel perspektifler

Usta tarihçi Prof. Dr. Kemal Bedilli, uzun yıllar süren titiz çalışmalarının sonucu ortaya çıkan makalelerini bir araya getirmeye devam ediyor. Serinin üçüncü cildinde Osmanlı tarihinde önemli yere sahip olan önemli şahsiyetlerin hayatları ve eserleri özgün bir şekilde ele alınıyor.

Osmanlı Dünyasında Diplomasi ve Siyaset, Önemli İsimler ve Eserleri kitaba adını veren diplomasinin incelenmesiyle başlıyor.

Osmanlı diplomasisini kelimenin analizinden uygulamadaki farklılıklara kadar ele alan Kemal Bedilli, Avrupa’nın uluslararası siyasi sahnede güç kazanmasıyla birlikte diplomasinin Osmanlılar için nasıl hayati bir araç haline geldiğini anlamamızı sağlıyor.

Eserin geri kalan kısmında Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk tarihçisi Âşıkpaşazâde Ahmet Beyefendi, Avusturyalı ünlü seyyah Joseph von Hammer ve Avusturya’nın bir diğer değerli şahsiyeti Avusturya başbakanı Metternich hakkında yazılar yer alıyor.

Yazılar bir bütün olarak okunduğunda okuyucunun zihninde Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemdeki diplomatik faaliyetleri ve politikaları hakkında canlı bir resim oluşuyor.

Osmanlı İmparatorluğu’nda Diplomasi

600 yıl yaşadı. İçerdiği birçok milletle uzun yıllar yaşadı. Osmanlı İmparatorluğu kuruluş, yükseliş ve gerileme dönemlerine ayrılmıştır.

Bu dönemde Osmanlı Devleti’nin diğer ülkelerle kurduğu diplomasi her zaman tartışmaların odağında olmuştur. Kaybedilen topraklar ve ülkelerle yaşanan inişli çıkışlı ilişkiler, günümüz tarihçilerinin ana gündemlerinden birini oluşturuyor.

Bir referans kitabı

Tarihçi ve yazar Kemal Beydili’nin Osmanlı Dünyasında Diplomasi ve Siyaset adlı kitabı, tarihe ilgisi olan herkesin mutlaka okuması gereken bir eser. Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili pek çok gerçeği bilmemize rağmen diplomasi bilgimiz aslında yetersizdir.

Osmanlı Dünyasında Diplomasi ve Siyaset kitabı size sadece yeni bilgiler ve bakış açıları kazandırmakla kalmayacak; Aynı zamanda sizi tarihi gerçeklerle baş başa bırakacaktır.

Sayfa için iletişim:

[email protected]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu