Ekonomi

ÇKS kayıtlarından ziraat odalarına aktif üyelik şart

Yüreğir Ziraat Odası Lideri Mehmet Akın Doğan, 2023 yılı ÇKS müracaatlarının 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Başkan Doğan, üreticilerin dayanak alabilmeleri için ziraat odalarında etkin üye olmaları gerektiğini belirterek, “Çiftçilerimizin ÇKS kayıtlarını yaptırmak ve dayanaklardan faydalanabilmek için bağlı oldukları ziraat odalarına giderek üretime devam ettiklerini beyan etmeleri gerekiyor. Bu süreci yaptırmayan çiftçilerin üyelikleri pasife düşürülerek vilayet – ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bildirilecektir. Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişci de çiftçilerin il-ilçe tarım ve orman müdürlüklerine müracaat yaparken, ziraat odalarında etkin üye olduklarını beyan etmeleri gerektiğini belirtti” dedi.

Desteklerden yararlanmak, tarım sigortası yaptırabilmek ve düşük faizli kredi kullanabilmek için ziraat odalarına aktif üyeliğin ve ÇKS kaydının önemine dikkat çeken Doğan, “Odalara müracaat yapmayan çiftçilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri, fark ödemesi üzere ziraî faaliyetlere ait desteklemelerden yararlanmaları mümkün değil. Doğal afetlerde oluşan zararlarda, kredi borçlarının ertelenmesi yahut afet sonrası yapılacak her türlü ziraî dayanaklardan yararlanabilmesi için 31 Aralık tarihine kadar kesinlikle bağlı oldukları odaya giderek tarım alanlarının beyanı ve odaya kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Son haftada yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak üreticilerin, kayıtlarını bir an evvel yaptırmalarında yarar olduğunu belirten Yüreğir Ziraat Odası Lideri Mehmet Akın Doğan, ÇKS müracaatlarının ziraat odalarından alınan faal çiftçi evrakları ve öbür istenen dokümanlarla vilayet ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapılabileceğini kaydetti.

ÇKS kaydı esnasında çiftçilerden şu evraklar isteniyor:

“Bağlı oldukları ziraat odasında aktif üye kaydı, ekim yapılan ürün ve parseli, ilk kez kayıt yaptıracaklar için kendisinin ya da vekilinin bizzat bulunması, TC nüfus cüzdanı, 2 adet fotoğraf, köy, parsel ve ekilecek ürün.” – ADANA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu