Haber

İngiltere Rusya’ya yaptırım uyguladı

İngiltere, Rusya’nın altın ve petrol sektörlerinde faaliyet gösteren ve destekleyen 29 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulama kararı aldığını duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yeni listede Rus oligarklarının, şirketlerinin ve üçüncü ülkelerden isimlerin yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, altın ve petrol dallarının Rusya için kritik gelir kaynağı olduğu, altının Moskova için petrol ve doğal gazdan sonra en yüksek fiyata sahip sektör olduğu ve 2021 yılında Rusya ekonomisine 12,6 milyar lira katkı sağladığı belirtildi.

Açıklamada, İngiltere’nin “uluslararası ortaklarıyla birlikte bu gelirleri azaltmaya yönelik geniş bir yelpazede önlemler uygulamaya koyduğu” ve Rusya’nın altın ve petrol sektörlerinde faaliyet gösteren ve destekleyen 29 kişi ve kuruluşun yaptırımlar listesine dahil edildiği belirtildi. .

Açıklamada, İngiltere’nin, savaşın başladığı dönemde toplam serveti 145 milyar lira olan 129 oligarkın da aralarında bulunduğu 1800 kişi, şirket ve gruba yaptırım uyguladığı belirtildi.

Açıklamada aktarılanlara göre İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, yaptırımların “Kremlin’in savaş ekonomisine ağır bir darbe indirmeye” devam ettiğini belirtti.

Bugüne kadar uygulanan yaptırımların Rusya’yı 400 milyar dolardan fazla finansmandan mahrum bıraktığını belirten Cleverly, “Ancak Moskova üzerindeki baskıyı artırmaya devam etmeliyiz. Bugünkü yaptırımlar Rusya’nın iki kritik gelir kaynağı olan Rus altını ve petrolünü hedef alıyor. Bu yolların kökünü kazımamız lazım.” “Kapandığımız sürece Putin’e baskı yapmaya devam edeceğiz ve onun Ukrayna’daki bocalayan savaş çabalarının başarısız olmasını sağlayacağız.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nakliyat
Başa dön tuşu